У уторак, 7. јула 2020. године, у просторијама Хотела „Дрина“, а у организацији Удружења водовода Републике Српске и РЦДН („Регионална мрежа за развој капацитета за услуге водоснабдијевања и одводње и пречишћавања отпадних вода у области водоснабдјевања и одводњи“), одржана је размјена искустава на тему „Припреме и имплементације успјешних инфраструктурних пројеката одводње и пречишћавања отпадних вода“.

Учешће на овој размјени искустава су узела водоводна и комунална предузећа из цијеле Републике Српске, као и јединице локалне самоуправе, односно надлежни ресори за комунална питања, као и представници надлежних служби који обављају послове припреме и имплементације пројекта.

 

 

Испред А.Д. „Водовод и канализација“ Бијељина, добродошлицу свим учесницима је пожелио генерални директор, Предраг Перковић, и пожелио им да из Бијељине понесу сва позитивна искуства која су стечена током пројектовања, изградње и функционисања канализационог система и система пречишћавања отпадних вода у Бијељини.

Такође, допринос у размјени искустава су дали својим учешћем Ивана Станишић, извршни директор А.Д. „Водовод и канализација“ Бијељина, и Саша Бјелица, руководилац на Постројењу за пречишћавање отпадних вода. Они су учеснике упознали са свим фазама припреме и имплементације овако капиталног пројекта, као и са проблемима са којима су се суочавали током пројектовања и изградње.

Циљ ове конференције је био омогућити јавним водоводним/комуналним предузећима и јединицама локалне самоуправе у Републици Српској да подијеле искуства, унаприједе рад и повећају капацитете на тему припреме и имплементације успјешних инфраструктурних пројеката одводње и пречишћавања отпадних вода кроз формалну размјену знања и искустава која је базирана на производу за јачање капацитета развијеном кроз РЦДН пројекат од стране Аquasan мреже у Босни и Херцеговини.

Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

А.Д. "Водовод и канализација" Бијељина - Сва права су задржана.