Данас је, у пријеподневним часовима, у просторијама Акционарског друштва “Водовод и канализација” Бијељина одржано предавање и обука о употреби специјалне камере за снимање канализационе мреже као и демонстрација рада овог вриједног уређаја. Уређај је донација Czech – UNDP Partnership for SDGs коју је Друштво добило у оквиру пројекта “Имплементација модерних метода и алата за инспекцију и одржавање канализационих система у РС, БиХ”.
У 13 часова је одржана и Церемонија свечаног уручења донације којој су присуствовали представници амбасаде Републике Чешке у БиХ, представници УНДП-ија и градоначелник Бијељине, господин Мићо Мићић.

– „Ово је још једна потврда да је пројекат изградње канализационе мреже на подручју Бијељине с правом оцијењен као најбољи инфраструктурни пројекат у посљедњих тридесетак година у БиХ. На нама је да специјалну камеру за снимање канализационе мреже користимо у сврху квалитетног одржавања мреже, што нам и јесте циљ, као што нам је циљ да квалитетно одржавамо и систем за пречишћавање отпадних вода и да наставимо са реализацијом пројекта заштите животне средине кроз управљање отпадном водом“, изјавио је градоначелник Мићо Мићић.

Представница повјереничког фонда при УНДП-у, који финансира Влада Републике Чешке, Ева Лацинова, изразила је задовољство што је предузеће „Водовод и канализација“ Бијељина добило донацију:

– „Наш програм смо започели 2018. године и драго нам је да наши партнери имплементирају и примјењују добра искуства у БиХ.“

Генерални директор А.Д. „Водовод и канализација“ Бијељина, Предраг Перковић, захвалио је донаторима на вриједној донацији:

– „Специјалну камеру за инспекцију и преглед канализационе мреже, чија је вриједност око 30.000 КМ, донирала нам је Влада Чешке Републике преко УНДП-а и искрено им се захваљујем. Са овом камером можемо квалитетно одржавати новоизграђени канализациони систем, који је веома захтјеван.“ 

Поменута донација, односно вриједни уређај, ће у многоме олакшати обављање послова одржавања недавно изграђене бијељинске канализационе мреже.

Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

А.Д. "Водовод и канализација" Бијељина - Сва права су задржана.