Poštovani,

Kao što ste upoznati, iz dosadašnje prakse i informacija na sajtu AD “Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina (u daljem tekstu: “Vodovod“), kod ugradnje vodomjera tzv. klase “C“ pojavljivao se “problem“ koji se ogledao u sledećem: ventil za sprečavanje povratnog toka vode iz instalacija koji se nalazi u vodomjeru, a usled širenja vode prilikom zagrijavanja iste u bojlerima, je reagovao ranije nego ventil za sprečavanje povratnog toka vode u sigurnosnom ventilu koji se ugrađuju kod ugradnje bojlera, a koji služe da spriječe da bojler postane posuda pod pritiskom, te iste rasterećivao od pojave nedozvoljenog pritiska u bojleru.

Privremeno rješenje je bilo da je Vodovod na zahtjev vlasnika stanova vršio vađenje ventila za sprečavanje povratnog toka vode. Kako je od početka ugradnje vodomjera tzv. “C“ klase prošlo više od 7 godina, a u međuvremenu su proizvođači i distributeri bojlera identifikovali problem i dali tehničku preporuku za ugradnju bojlera (kopija flajera u prilogu) AD je donio odluku da od 01.12.2023. godine više NEĆE vršiti uklanjanje ventila za sprečavanje povratnog toka vode u vodomjerima.

Ovim putem Vas pozivamo da se više ne obraćate nama za rješavanje ove problematike nego da istu rješavate sa vašim izvođačem radova za ovu vrstu instalacija (ugradnja bojlera u skladu sa preporukama proizvođača istog).

Prilog:

Kopija flajera proizvođača i distributera bojlera

Categories:

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *